neljapäev, 20. veebruar 2014

Neljapäev on kalapäev! Muideks!!!


Tuunikala sibula tomati Quiche!

Tegin siis nii: pehmet võid 200gr, 4spl vett ning 5dl jahu, tsipa soola, segasin kõik kokku taignaks , vooderdasin koogivormi, panin ahju 10eks minutiks 180 kraadiga. Sellest taignakogusest saab loogiliselt ka 2 vormi vooderdatud, see teeb nii kes nii soovib ja kellel meeldib hästi õhuke põhi.

Täidiseks võtsin tuunikalakonservi, tuunikala tilliga õlis, pressisin õli välja ja pudistasin vormi, 2 suurt sibulat praadisin võis kuldpruuniks, kallasin samuti tuunikala sekka. Kirsstomatid ee umbes 8 tk tykeldasin ka    lisaks.
2 muna kloppisin soola ja pipraga lahti, kallasin 1dl piima ja 1dl söögikoort, kallasin vormi. Ahju umbes 30-40 minsa 180 kraadiga.

Ps! Selle põhjaga sain ma esimest korda suvel Kirge K. tehtud seene pirukat mis viis keele alla, lõpuks loovutas selle retsepti mulle. Liiga lihtne, et tõsi olla eks. Seenepirukas oleks mu lemmik aga kuna muu pere seeni ei armasta siis unistan edasi ja teen muudest komponentidest! :-)

Siin teine Singi Rucola Quiche. Põhi sama. Sisu aga pruunistatud võis sibul ja singiribad, poolitatud tomatid, vist mäletamismööda panin ka mõned fetakuubikud ning rucola salatit peotäis ja tükeldatud. Munalörr tuleb sama moodi.





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar